21-01-2019
Für Kaufen Online Tamaris Damen Sandaletten k0nwOP
Student Hannes Dewaele is enthousiast over de kennismakingsstage die Campus Brussel aanbiedt aan rechtenstudenten in het tweede jaar bachelor en die uniek is in Vlaanderen. “De grootste winst van de stage zat voor mij in het besef dat wat je studeert effectief maatschappelijk nut heeft.”

“De grootste winst van de stage zat voor mij in het besef dat wat je studeert effectief maatschappelijk nut heeft.” Student Hannes Dewaele is enthousiast over de kennismakingsstage die Campus Brussel aanbiedt aan rechtenstudenten in het tweede jaar bachelor en die uniek is in Vlaanderen.

Rechtenstudent Hannes Dewaele

De tweedejaars gaan gedurende een semester één dag per week op kennismakingsstage. Zeer nuttig, getuigt Hannes Dewaele, die er vorig jaar van mocht proeven. “In de eerste twee jaar focust de rechtenstudie heel sterk op de theorie. Dankzij de stage zie je ook eens de praktijk. Een verademing. Hoewel de professoren hun uiterste best doen, is het als rechtenstudent soms moeilijk om in te schatten hoe het er in de realiteit aan toegaat. Bovendien merk je tijdens zo’n stage hoeveel je al kan en weet, en dat geeft je een enorme boost.”

“Dat je zelf de onderwerpen kan kiezen waar je je in wil vastbijten, maakt dat je heel gemotiveerd bent. Ik was benieuwd naar de ervaringen die scholen hebben met rechtszaken rond het M-decreet en het dragen van hoofddoeken: hoe kunnen de vonnissen verschillen en welke impact hebben ze op de scholen? Zo makkelijk als het is om via een wet iets in gang te willen zetten, zo moeilijk is het om een cultuurverandering op het terrein te realiseren, heb ik gemerkt. Scholen zitten in de tang tussen de wetgeving en de beperkte middelen om daaraan tegemoet te komen.”

Tussen de lijnen

Für Kaufen Online Tamaris Damen Sandaletten k0nwOP

De studenten volgen stage op drie verschillende plaatsen. In het geval van Hannes Dewaele waren dat het Katholiek Onderwijs Vlaanderen, het Gemeenschaps­onderwijs (GO!) en het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse overheid. “Zo werd ik met verschillende dossiers geconfronteerd, verwierf ik inzichten in de onderlinge verhoudingen tussen de actoren en ontdekte ik dat er zoveel méér meespeelt dan het formele recht. Ik leerde tussen de lijnen van de wetteksten lezen, en heb nu een pragmatischer kijk op mijn cursussen.”

Ik leerde tussen de lijnen van de wetteksten lezen, en heb nu een pragmatischer kijk op mijn cursussen.

Birkenstock Neue Sandalen Arizona Flor Noir Birko Kollektion 8nwvmN0

“Bij het Katholiek Onderwijs mocht ik aansluiten bij een team van drie juristen op de dienst Lerenden. Zij krijgen voortdurend scholen aan de lijn. Als ze bijvoorbeeld een leerling met drugs hebben betrapt, dan vragen ze welke acties ze mogen ondernemen. Dat je als jurist duidelijk het wettelijk kader kunt schetsen en mensen op die manier zekerheid kunt geven, vind ik heel zinvol. De grootste winst van de stage zat voor mij in het besef dat wat je studeert effectief maatschappelijk nut heeft.”

Hannes Dewaele greep ook de kans om het tweetalige programma te volgen dat Campus Brussel aanbiedt in samenwerking met UCLouvain Saint-Louis Bruxelles. “Vakken in het Frans volgen was een serieuze uitdaging, maar viel uiteindelijk best mee. De grootste eyeopener was er één op cultureel vlak. Ik stelde vast dat Franstalige studenten véél mondiger en interactiever zijn – in vergelijking met hen zitten wij als een bendepapzakken in de aula. Over ethische thema’s discussiëren zij veel grondiger. Het was een verrijking om dat mee te maken.”


Peter Van Dyck, Foto: © KU Leuven | Rob Stevens
Hak Zalando Met Laura Biagiotti Hoge Sandalen nl Black O8nwkP0
Boom Summer Children 2015 Boys Camouflage Baby Style Sandals Shoes rdxhQtsCoB