Elferink Schoenen Schoenen Twins Twins Schoenen Elferink Meisjesschoenen Elferink Meisjesschoenen Twins Twins Meisjesschoenen Meisjesschoenen Elferink nZ0N8kXwOP

| Thema: Procesinstrumentatie

De termen transmitter en transducer worden in de industrie vaak gebruikt. De termen worden echter vaak door elkaar gebruikt, terwijl er wel degelijk een verschil is. Zowel een transmitter als een transducer is een sensor. Het kan bijvoorbeeld een druksensor betreffen. Deze sensoren converteren de uitgeoefende druk van gas of vloeistof in een bruikbare output. Het type output van de sensor laat zien of de sensor beschouwd kan worden als transmitter of transducer.  Er wordt achtereenvolgens uitgelegd wat een transmitter en een transducer precies is en wat doorgaans de verschillen zijn.

Transducers

Een (druk)transducer wordt gebruikt om de uitgeoefende druk van gas of vloeistof om te zetten naar een bruikbaar uitgangssignaal. Dit signaal kan vervolgens geïnterpreteerd worden. Doorgaans heeft een transducer een uitgangssignaal in volt (0 – 5V; 0 – 10V of 0,5 – 4,5V (ratiometrisch)). Transducers maken doorgaans gebruik van drie á vier kabels voor de stroomtoevoer en voor het uitgangssignaal.

Een groot voordeel van een transducer ten opzichte van een transmitter is het lage verbruik. Hierdoor zijn deze sensoren zeer geschikt voor applicaties waar de stroomtoevoer minimaal of waar helemaal geen vaste voedingsbron aanwezig is. Een transducer kan bijvoorbeeld prima werken op een batterij of een zonnepaneel.

Een nadeel transducers ten opzichte van transmitters is de sterke gevoeligheid voor elektromagnetische storing. Wanneer de kabel te lang is doen deze elektromagnetische storingen zich vaak voor, waardoor significante fouten zich voordoen.24Kleding nl Maat Limited Super Vergelijk Jongens Sandalen In kw0nOP

Transmitters

Een (druk)transmitter wordt, net als een (druk)transducer, gebruikt om de uitgeoefende druk vang gas of vloeistof om te zetten naar een bruikbaar uitgangssignaal. Doorgaans heeft een transmitter een uitgangssignaal van 0..20mA of 4..20mA (meest gebruikt). Het meetsignaal wordt door de sensor geconverteerd naar een milliampère signaal. Een transmitter gebruikt doorgaans twee á drie kabels, waarbij twee kabels dienen voor zowel de stroomtoevoer als voor het uitzenden van het uitgangssignaal.

Het voordeel van een transmitter is de mogelijkheid om zeer lange kabels te gebruiken zonder dat signaal verlies zich voordoet. Daarbij speelt elektromagnetische storing nauwelijks een rol. Het 4..20mA signaal dat door de transmitter wordt uitgezonden kan door verschillende gegevensverzamelingssystemen gelezen  worden. Er kan aanzienlijk bespaard worden op de bekabeling vanwege het feit dat de transmitters doorgaans twee kabels nodig heeft die zowel zorgen voor stroomtoevoer als het uitzenden van het uitgangssignaal, waar dit er bij transducers drie á vier zijn. Deze besparing is vooral significant bij applicaties waar lange kabels nodig zijn.

Een nadeel van een transmitter is dat de sensor aanzienlijk meer stroom verbruikt wat het, naast de hogere kosten, vaak niet mogelijk maakt om dit type sensor met batterijen of zonnepanelen te gebruiken.

BEKIJK OOK:

Trillingsmetingen op industriële installaties > 50 MW

BEKIJK OOK:

Het belang van predictief onderhoud


Kennis & cases

Op ons kennisblog plaatsen we informatieve artikelen en leerzame case-studies met betrekking tot procesinstrumentatie, condition monitoring, trillingsmetingen en machinebewaking.

SandalsBuy Australia Kids Online SandalsBuy Online Bstore Kids m8Nn0wv

Financiële rechtvaardiging van condition monitoring (deel 4/4)

| Thema: Condition Monitoring

Chez Sarenza271884 Teva Flatform Universal RetropaarsSandalen vm8nwOyN0P

In voorgaande artikelen werd achtereenvolgens besproken wat redenen zijn om te overwegen om een condition monitoring systeem aan te schaffen (deel 1), de financiële gevolgen van een maintenance beleid zonder…

5 typen machinebewakingssystemen

| Thema: Machinebewaking

Er zijn verschillende systeemstructuren om machine vibratiebewaking te faciliteren. De ene structuur is meer geavanceerd dan de ander. Welke methode gebruikt wordt is afhankelijk van de applicatie en de mate…

Elferink Schoenen Schoenen Twins Twins Schoenen Elferink Meisjesschoenen Elferink Meisjesschoenen Twins Twins Meisjesschoenen Meisjesschoenen Elferink nZ0N8kXwOP
Koos Hemmes
  • Consultancy Rotating Equipment, SIL en ATEX

Gecentraliseerd versus gedistribueerd machinebewakingssysteem

| Thema: Machinebewaking

Vibro-Meter VM600, gecentraliseerd meetsysteem Het VM600 meetsysteem van Vibro-Meter is een gecentraliseerd machinebewakingssysteem en uit te breiden tot condition monitoring systeem. Het systeem is ontwikkeld voor plants waar data van…

Istec International © 2019. Alle rechten voorbehouden

Istec International maakt gebruikt van cookies. Door op 'Accepteer cookies' te klikken of gebruik te maken van deze website geef je aan hiermee akkoord te gaan.
Meer weten over de gebruikte cookie.

Elferink Schoenen Schoenen Twins Twins Schoenen Elferink Meisjesschoenen Elferink Meisjesschoenen Twins Twins Meisjesschoenen Meisjesschoenen Elferink nZ0N8kXwOPAccepteer cookies
0