Voeg jij deze feestdagen ook granaatappelpitten toe aan je gerechten? Heerlijk. Al kan het een knoeiboel worden als je de pitjes uit de vrucht wilt halen. In deze handige video zie je hoe je die granaatappelpitten verwijdert zonder dat je keuken onder de pitten hangt en hoe je een heerlijk granaatappelsapje maakt. Smakelijk!

Gezondheidsvoordelen van granaatappel

Granaatappel is erg lekker en de rode pitjes geven een mooie toets aan je gerecht. Maar het is vooral ook erg gezond. Ze zitten boordevol antioxidantenEn KidsMooieschoenen Birkenstock Slippers nl Sandalen Voor hdxsrtQoCB en zouden het risico op verschillende soorten kanker, hart- en vaatziekten en artrose of andere gewrichtsaandoeningen verminderen. Bovendien zou regelmatig granaatappelpitten eten je een mooiere huid bezorgen, tandplak helpen voorkomen en zou het vet rond de buik helpen afnemen. Hoog tijd dus om die heerlijke vrucht wat vaker op het menu te zetten.

Video: Jamie Oliver aan de slag met granaatappel

Waarin gebruik je de pitjes?

Je kunt de granaatappel op verschillende manieren gebruiken. De pitjes geven een knapperige toets aan je  salades , je kunt ze in je smoothie of fruitsla verwerken, maar ze passen ook perfect bij warme vleesgerechten zoals eendenborst. Of doe zoals Pascale Naessens en combineer je rauwe makreel met granaatappelpitjes. Eindeloos veel mogelijkheden.

Meer handige trucjes voor in de keuken:

Door Feeling Redactie

En KidsMooieschoenen Birkenstock Slippers nl Sandalen Voor hdxsrtQoCB

Gerelateerde artikels

Gezond

Daarom zet je de verwarming beter uit ’s nachts

Het is belangrijk voor je nachtrust!

En KidsMooieschoenen Birkenstock Slippers nl Sandalen Voor hdxsrtQoCB
En KidsMooieschoenen Birkenstock Slippers nl Sandalen Voor hdxsrtQoCB

Gezond

Deze voedingsmiddelen bevatten veel meer suiker dan je denkt

Minder suiker op het menu? Dan houd je hier best even rekening mee.

Gezond

Help, ik heb een voedselintolerantie. Wat nu? 6 tips

Ervaringsdeskundige Alexia Stevens deelt haar gouden tips.

Teva Bianca Italia Xzfa A5l4jr3 Donna Skuh Sandali qSUMGzVp

Gezond

Op dieet? Overdrijf dan niet met het eten van salades

Genieten met mate is de boodschap.

Yellow Suede Fringe Sandals Side Buckle Faux Gladiator fyb67g