Home /Herren Sandalen KaufenSale Bei Online Reduziert ymNvwO08n Doesburg-Regiobode / Zevenaar verwacht nadelig resultaat over 2019

1 mei 2019

ZEVENAAR – Het college van B&W verwacht een negatief resultaat van 7,2 miljoen euro over 2019. De voorspelling staat in de zogeheten eerste voortgangsrapportage.

Deze rapportage beschrijft de financiële stand van zaken en de voortgang en bijsturing van de activiteiten en projecten die in de begroting van 2019 zijn opgenomen.
Ruim 6,5 miljoen van het tekort wordt veroorzaakt door de stijgende zorgkosten binnen het sociale domein. Zo verwacht het college onder andere een stijging van de kosten van jeugdzorg van 16 procent ten opzichte van 2018. De stijgende zorgkosten zijn een trend die ook regionaal en landelijk zichtbaar is. De voortgangsrapportage is opgesteld met de kennis en inzichten per 1 april 2019, echter het verwachte nadeel is een prognose van hoe de gemeente financieel verwacht uit te komen over geheel 2019. Het tekort geldt niet alleen voor 2019. Ook in 2020 worden rode cijfers verwacht. Deze cijfers komen in de kadernota 2020-2023 naar voren.
“Naast de ambities uit het collegeprogramma is het belangrijkste doel om na de herindeling in control te komen waarbij een gezonde en solide financiële huishouding de basis vormt. Het is van belang grip op de stijgende kosten in het sociale domein te krijgen”, aldus de gemeente Zevenaar. “Hierbij zijn aanvullende maatregelen nodig. De gepresenteerde financiële situatie is zorgelijk. Bij de kadernota presenteren we oplossingsrichtingen en voorstellen waarmee we het tekort kunnen ombuigen en (voor een deel) oplossen. Het uitgangspunt is dat onze inwoners de voor hen noodzakelijke zorg blijven ontvangen.”
Behandeling van de voortgangsrapportage vindt in de raadscommissies op 21, 22 en 23 mei plaats waarna besluitvorming door de gemeenteraad volgt op 5 juni. De openbare raadsvergadering is in het Liemers College, locatie Zonegge en begint om 19.30 uur.

Delen
  • Facebook
  • Twitter Sandaal Monfrance Wit UnisaChita Sandaal Webshop Wit Monfrance UnisaChita Y76fgyb
Sandaal Monfrance Wit UnisaChita Sandaal Webshop Wit Monfrance UnisaChita Y76fgyb

Lees ook

Concert Hot&Sweet op de Klevenhorst

Sandaal Monfrance Wit UnisaChita Sandaal Webshop Wit Monfrance UnisaChita Y76fgyb

HUMMELO – Jazzband Hot&Sweet geeft maandag 10 juni een feestelijk concert op de Klevenhorst, langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met Birkenstock In Black For Lyst Thong Ramses Sandals Men y7f6gbY*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geox Black Amazing D92dpa Women's Deal On Polyester Sandal Wimbley 13FcKJTul
© Copyright 2019, Alle rechten voorbehouden, Regiobodeonline.nl - Postbus 230 - 6950 AE Dieren - tel.: 0313-41 52 00 - Privacy beleid | Cookie beleid
Bruin 15De Ara Sandalen Splenter 102 11 16205 Herenara iTkuXZPO
Wit DamesPerrysport Chunky Sneakers Skechers D'lites oEdBeWQCrx